Kaliteli bir baklava yediğinizi anlayabilmeniz için bu beş duyu testini kullanabilirsiniz. işte adımlar.
Görme Duyusu İle Test
Baklava diri görünmeli, iştah kabartmalı. İyi baklava, tepside, vitrinde kendisini belli eder. İyi pişmiş baklavanın rengi altın sarısı olur. Eski ustalar buna 24 ayar altın rengi derlermiş.
İşitme Duyusu ile Test
İyi bir baklava çatal batırıldığında, bir hışırtı duyulur. Bu ses, yufkanın iyi açıldığının ve baklavanın iyi pişirildiğinin işaretidir. Yufkası ne kadar ince olursa, baklava o denli lezzetli olur.
Koku Alma Duyusu ile Test
Antep baklavası ağıza yaklaştırıldığında, miss gibi doğal sade yağ ve harç olarak kullanılan orijinal antep fıstığının enfes kokusu burnunuza gelmelidir. Bu özgün kokuları sadece orijinal gaziantep baklavası yerken hissedersiniz.
Tat Alma Duyusu ile Test
Baklavanın iyisi asıl olarak yenildiği sırada belli olur. İyi bir antep baklavası, ağızda dağılır, damakta eşsiz bir tat bırakır. Kullanılan doğal malzemeler sayesinde midenize dokunmaz, yanma hissi vermez.
Dokunma Duyusu ile Test
Antep baklavası yemenin en doğru ve kolay yolu baklavayı el ile yemektir. Baklavanın sıcaklığını ve yufkanın çıtırlığını hissediyorsanız elinizdeki orijinal bir antep baklavasıdır. Afiyet olsun.